Wildemonie

Improvisatietheater

Improvisatietheater, dat is theater dat wij ter plekke voor u bedenken.

Psychische en sociale thema's

Improvisatietheater is de perfecte manier om rond psychische en sociale thema's te werken. Waarom? Omdat wij ons altijd kunnen aanpassen aan wat het publiek op dat moment nodig heeft. 

Wij willen hier verder gaan dan enkel mensen bewust te maken, we willen ze tips en tricks geven, mee aan het denken zetten, nieuwe inzichten geven, maar ook helpen relativeren. 
Deze voorstellingen zijn ook te combineren met een workshop, om het publiek ook zelf in actie te krijgen!

Het klinkt soms alsof we heel zware stukken brengen, maar uiteraard willen we dat mensen ook echt genieten van onze voorstelling. Om de thema's niet te zwaar te maken, voegen wij de nodige portie fantasie, muziek en zang toe.

Wij richten ons hier op 3 doelgroepen:

1) De gemiddelde mens/familielid: Eerst en vooral willen we het onbespreekbare bespreekbaar maken bij deze groep. Daarnaast willen we hen ook tools geven over hoe je kan omgaan met iemand die het moeilijk heeft en zoeken we humor in de cliché's. Heb je een speciaal doel? Laat het ons zeker weten!

2) opleiding hulpverleners: Hier kan improvisatietheater gebracht worden rond situaties die ze zelf moeilijk vinden in hun job. Wanneer weten ze niet goed hoe te reageren? Wij denken samen met hen na, en laten hen mee experimenteren. 

Ook spelen we over de mogelijke weg die hun cliënten reeds hebben afgelegd, zodat ze hun gedrag beter kunnen begrijpen.

3) Improvisatie voor kwetsbare groepen: Wij willen kwetsbare groepen een hart onder de riem steken: stilstaan, met een portie humor, bij de vooroordelen waar ze soms mee te kampen krijgen, tonen hoe de focus ook op hun kwaliteiten gelegd kan worden,... 

Daarnaast spelen we ook een verhaallijn waar ze zelf mee kunnen nadenken over hoe het anders had gekund: welke personages hadden anders kunnen reageren, of hoe geraakt het hoofdpersonage terug uit de problemen? Zo kunnen ze een vergelijkbare situatie eens vanop afstand bekijken, en kunnen ze veilig experimenteren met nieuw gedrag. Wie wil mag zelfs komen meespelen en het zelf uittesten. 

Meer info? Mail hier naar impro@wildemonie.be

In de bloemetjes

Wil jij jouw bedrijf, collega, vrijwilligers, lief,... eens in de bloemetjes zetten? Wij brengen een voorstelling op maat! 

Alles is mogelijk:

- improscènes als intermezzo van een presentatie

- impro geïnspireerd op het levensverhaal of de basiskwaliteiten van iemand die je in de bloemetjes wil zetten.

- Nieuwe woning/pand? Geef eens een rondleiding door in elke ruimte een improscène te tonen. 

- wij kunnen ook iemand komen verrassen op het werk. 

- heb jij zelf een idee? Daag ons uit! Owja, wil je daar graag muziek bij? Wij hebben ook muzikanten en songwriters in onze groep, dus vraag ernaar!

Stuur gewoon hier een mailtje naar impro@wildemonie.be

© 2019 Wildemonie