Het is zover... Eindelijk een echt Wildemonie-nummer! De muziek, tekst, zang en montage zijn door Silke Alexandre gemaakt, en Thomas Swinkels heeft het mooi opgenomen en afgemixt. Daarnaast kan je al onze Wildemonie-acteurs en nog een paar Wildemonie-vrienden terugvinden in deze clip. ;) 

Waarom dit voor ons zo speciaal is? Omdat we gezien de omstandigheden, toch iets hebben kunnen maken om de mensen in deze corona-tijden een hart onder de riem te steken! 

Met 27 kinderen kunnen dramalesjes al eens druk zijn. Daarom werken we in het eerste semester met kleinere groepjes, die dan hun zelfbedacht toneelstuk voor elkaar spelen! Zoals je ziet zijn de repetities in volle gang en wordt dit heel serieus genomen!

 

 

 

 

We hebben de laatste maanden al een paar supertoffe optredens mogen inzetten. Soms zwaar, soms gewoon leuk! 

Welke thema's zijn zoal gepasseerd? 

- zure mensen op de werkvloer

- bindingsangst

- zelfmoordgedachten

- van het ene kind meer houden dan van het andere

België is een land waar veel mensen kampen met psychische problemen, waar veel mensen niet durven spreken. Daarom maken wij deze dingen graag bespreekbaar.

Met acteurs die het beste van zichzelf geven om zulke thema's eer aan te doen. 

Maar we weten ook hoe belangrijk humor en ontspanning zijn. Daarom werken we ook met muziek, zang, humor en vooral veel spelplezier. Benieuwd naar de mogelijkheden? Even mailen naar impro@wildemonie.be

Dit weekend had ik een zalige opdracht danzij La Muse Gueule op het personeelsveest van het Gasthuisberg in Leuven: ik mocht ijsprinses spelen en kindjes aanmoedigen om blokken ijs te vernietigen om de parels en diamanten eruit te halen. Mijn wapen? een gigantische hamer! Watch out Thor...

Of wij 4 dagen aan een stuk in stinkende riolen willen kruipen? Natuurlijk dat! Lekker tussen de ratten om mensen bang te maken! Want hoe kan je mensen beter voorbereiden op de nieuwe IT-film dan met een rondleiding in riolen vol gevaarlijke kinderen en clowns? Alvast een bedankje aan Compagnie Amai om ons mee in te zetten voor deze topweek!

Omdat er vaak niet wordt ingegrepen bij een conflict of agressie in een openbare ruimte (bystander effect), geven we tijdens een straattheater-act rond bystander intervention enkele tips om in te grijpen wanneer er bijvoorbeeld racisme, seksuele intimidatie, ... voor je neus gebeurd. 

Dit project is ontstaan dankzij Vormingplus Oost-Brabant en geniet de regie van Danny TImmermans . Samen met een paar toffe collega-acteurs probeer ik dit project mee vorm te geven, in de hoop mensen een handvat te kunnen geven. 
Zodat we groeien naar een maatschappij waar we voor elkaar (durven) opkomen en waar geen enkele vorm van agressie nog wordt getolereerd! 

Dit schooljaar ben ik meteen met een nieuwe uitdaging mogen beginnen! Vanaf nu geef ik ook theater- en musicallesjes op de jeugdacademie in Bree.

Op dit filmpje zie je de kennismaking met het musicalklasje! Ik kijk ernaar uit om met al mijn toffe klasjes te werken aan een jaar vol fantasie, passie en plezier!

Deze zomer hebben we onze huispianist/muzikant/singer-songwriter veel gezien! Laat ons zeggen dat we er ons eigen kamp van hebben gemaakt.... ;) Zo zijn we weer geïnspireerd met nieuwe toffe muziekideeën, die we binnenkort met jullie kunnen delen! 
Uiteraard hebben we ook veel gelachen! 

Op de Open Mic in het Dramacafé waren we echt onder de indruk van de bands die speelden. Wat een talenten... 
Een professionele fotograaf die toevallig aanwezig is? Dat vinden wij niet erg! Kijk zeker eens op zijn facebookpagina hier!

Heb je hem gemist? Geen zorgen, binnenkort plannen we een nieuwe editie! 

Wat zou hier aan de hand zijn? 
Zalig als je kinderen kan stimuleren om creatief te zijn. En zo mooi hoe ze zich volledig kunnen inleven!

Na het geven van al die dramalesjes is het natuurlijk fijn om zelf ook nog eens te kunnen optreden! Op onze open mic hebben we met onze Wildemonie-gang gespeeld over overspel op de maan... 
Ook zin in een unieke, ter plekke verzonnen optreden op jouw event? Stuur zeker een mailtje!

Band Camp deze zomer, met de groep van Joris mocht ik zelfs meespelen op viool, wat een supertoffe ervaring!

Onze tweede Open Mic komt eraan en dat vraagt uiteraard om een filmpje! 

Wij hebben alvast plezier gemaakt. Uiteraard met een extra bedankje aan Jirosj, die ook zal optreden op de Open Mic en die daar ook de pianobegeleiding van Wildemonie impro zal begeleiden. ;) 

Tot dan?

p.s.: als je dan toch aan kijken bent, vergeet je dan zeker niet te abonneren op ons gloednieuw youtubekanaal! 

Mijn moeder zei wel al eens dat ik in het circus thuishoor. En als de mama het zegt...
We doen het dan wel meteen goed! Onder professionele begeleiding van Joseph Collard, clown uit Cirque Du Soleil. 

De perfecte bijscholing voor een dramatherapeut, over humor en bewustzijn van je eigen lichaam,.... 
's avonds konden we onze nieuwe talenten al meteen tonen tijdens de prachtige nestklank concerten van De Goeie Weide van vzw LACH Een bedankje voor de organisatie van deze tweedaagse is zeker op zijn plaats!

In het verre Stekene kregen ze wel een heel grote portie Wildemonie... Samen met Thomas en Joris bleven we daar de hele week voor Band Camp en Musical kamp! 

Op een weekje tijd een script schrijven waar alle musicalkids aan konden meewerken, hier liedjes voor aanpassen en herschrijven en alles vanbuiten leren, decor maken en een paar leuke sketches bedenken? We could en we did! Hier een smaakje van onze zangrepetitie!

Wanneer het schooljaar eindigt, dan eindigen de dramalesjes spijtig genoeg ook. Uiteraard sluiten we af met een optreden voor alle ouders. 28 kinderen klaarstomen om de musical "Annie" te spelen? Het is een uitdaging, dat kan ik je verzekeren! 
Maar mijn dramakids zo zien stralen, dat is het meer dan dubbel waard!

Natuurlijk gaan wij ook op kamp in de zomer! 
Dit begon met de kampen van People on stage. Muziekles aan kleuters of zangles aan de middelbare generatie? het kan allemaal! 
Maar in de eerste plaats gaven we er (improvisatie)theater lessen. Voor je het weet gaan zelfs de slakken vechten.... 

Die dramakleuters van mij? Ze kunnen er wat van! Kinderen zijn zo heerlijk spontaan. Heel mooi hoe eerlijk ze kunnen zijn bij lesjes rond omgaan met verdriet en kwaadheid. Kijk maar hoe goed ze elkaar al kunnen troosten! 

Vorige zaterdag mocht ik een dagje in de studio gaan zingen om de volgende generatie studio mensen te trainen. Wat een ervaring! 
 

Of ik dit stiekem niet een heel klein beetje eng vond? Dat lees je hier!

Ik krijg niet elke dag de kans om een bv te interviewen, dus na een diepgaande workshop van Bill Barberis (thuis, buiten de zone,...) greep ik mijn kans. 
Waarom? Omdat Bill van zijn passie zijn carrière heeft gemaakt. Dus waar kan je betere tips verzamelen?

Uiteraard heb ik ook wat tips gevraagd voor mijn Dramakids uit het lager onderwijs, die binnenkort optreden met hun eerste musical: Annie. Spannend!!

De 7de jaars van Kogeka Sint-Jozef in Geel maakten hun eigen reclamefilm met People On Stage. Hoe cool is dat? Wildemonie zorgde voor een kennismaking met improvisatietheater. Dit gaf hilarische taferelen. Er zit wat in, in die jeugd! 

Waarom is improvisatietheater zo goed voor onze jeugd? Dat leest u hier!

Liv Verity besloot om een videoclip te maken voor haar eigen video, en daar mochten we bijzijn!

Je herkent Thomas misschien aan de drums... Mij zal je niet tegenkomen, ik was druk bezig achter de schermen, met het coachen van de acteurs, te zorgen dat iedereen op zijn plaats stond,... 
Daarna was het werk niet gedaan, we moesten nog kiezen welke beelden we in de clip zouden gebruiken. 
 

Een supertoffe ervaring die voor herhaling vatbaar is!

Omdat onze productie met People on Stage en De regenboogambassedeurs niet kan doorgaan, vroegen de Sociale Studenten van Thomas More van dit project om voor de dag tegen Holebihaat en voor hun eindwerk "Niet zo jong, niet zo hetereo, maar wel helemaal mezelf" aan ons om een nummer te schrijven over hoe alle liefde mooi is. We zijn meteen ook supertrots op onze clip vol liefde! En zelfs met een paar bv's erin verstopt!

© 2019 Wildemonie